de Bouwtuin

Werkvormen:

lego, uitbeelden, serious play, reflectie, systemische coaching en afstemming.

Groepsgrootte:

min. 6 tot max. 10 deelnemers

Belangrijkste kenmerken:

intuïtief met je handen praten, verrassend verdiepend en heel veel momenten van ‘hardop glimlachen'.

#samen
#doelgericht
#spelen

Tijdens deze teamsessie staat volledig de onderlinge afstemming en begripsvorming over een onderwerp of project- of teamdoel, centraal. Dat maakt dit een ontzettend mooie en vooral ook leuke teamsessie voor aan de start van een project of bij formering van een geheel nieuw team. De ruimte om eigen beelden en denkwijzen te delen met de groep is groot, maar kaders en randvoorwaarden mogen wel heel duidelijk zijn.

 

Ook binnen deze sessie mag de manager of leidinggevende van het team bij aanvang, het onderwerp of het doel (nogmaals) kort toelichten, inclusief de kaders en randvoorwaarden. Daarna zal de teamcoach uitleg geven over hoe het bouwen met lego werkt, welke regels gelden en wat de exacte bouwopdracht is. De grote bak met lego wordt vervolgens omgekiept: een heerlijk geluid! En daarmee het startsein voor de handen.

 

Staat er een 'tuin' vol bouwwerkjes? Dan nemen we de tijd om te delen met elkaar wat iedereen heeft gebouwd. De leidinggevende is 'het vliegje aan de muur' en mag de veelal onderschatte maar waardevolle rol van ‘doorvrager’ aan de teamcoach overlaten. Waar dit bijdraagt aan een gewenste individuele of teamontwikkeling zal de teamcoach de reflectie dieper inzetten, maar onderlinge afstemming en begripsvorming blijft het centrale doel.

Zijn alle uitbeeldingen besproken en begrepen? Dan mag het team zelf hun kersverse bouwtuin op afstand bewonderen. Wat zijn de algemene kenmerken van onze bouwtuin? Wat valt op? Wat vertelt ons dit over het project, het doel of het onderwerp? En wat zegt dit mogelijk over onze samenwerking?

We ronden af door het team te laten formuleren wat zij onderling van elkaar nodig hebben of wat hen mogelijk nog te doen staat om het onderwerp te tackelen en het project- of teamdoel te realiseren. De leidinggevende of manager mag hier in dit moment ook input aan toevoegen.

Dan nog even voor de laatste keer die unieke bouwtuin bewonderen. Een foto van de som en alle onderdelen mag natuurlijk niet ontbreken!

 

Het doet altijd een beetje pijn wanneer de blokjes weer terug de de bak verdwijnen...

Investering: € 720,-
exclusief BTW, reis- en eventuele locatiekosten.

© 2018 de Spelende Spiegel

Kvk nummer: 14126041