Into the Wild

Werkvormen:

outdoor, teambuilding, systeem-coaching, communicatietraining en een warmhartig kampvuurgesprek.

Groepsgrootte:

min. 6 tot max. 14 deelnemers

Belangrijkste kenmerken:

buiten, samenspel en samensturend, reflecterend, (een beetje) sportief, verbindend en met meerdere momenten van ‘hardop glimlachen'.

#samen
#doelgericht
#spelen

Tijdens deze teamsessie staat 1 onderwerp centraal: samenwerking. Deze wordt door samen buiten te spelen onder de loep genomen. Deelnemers worden waarschijnlijk een beetje vies en het kan zijn dat iemand even met modder wil gooien (en dat mag best), maar uiteindelijk zal blijken dat het allemaal wel meevalt. Hoe dan ook ronden we warmhartig af. 

We starten met een kleine oefening waardoor iedereen weer even ‘wakker en aanwezig’ is. Dan leiden we samen het thema samenwerking in. Tijd om buiten te gaan spelen! 


Buiten komen 2 onderwerpen aan bod: ten eerste onderzoeken we welke verschillende kenmerken, rollen en kwaliteiten er in deze samenwerking en in dit unieke team, voorkomen en op welke momenten. Er wordt nog niet heel diep ingezoomd op ieders individuele aandeel, maar de groep wordt uitgenodigd en ook uitgedaagd om hun eigen coping mechanismen als collectief te (door)zien. Daarna komt de onderlinge communicatie en afstemming aan bod, waarbij individueel gedrag nu wel gespiegeld wordt. Wat je allemaal niet met een boomstam en een touw kan doen zeg! ;-)

Omdat de hectiek van samenwerking en -spel soms een verwarrende, verstorende of vernauwende invloed kan hebben op het individu, komt er een moment van rust, ruimte en reflectie. Even allemaal in je eentje rondwandelen, misschien zelfs even terug naar een schulp, zodat daarna een warm gesprek rond het kampvuur kan ontstaan. Onder het genot van een kop warme chocomel of een theetje, gaat de spreekstok rond. We brengen in kaart wat dit team nog kan doen of mag laten om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Iedereen heeft gelijk, mag spreken en zal gehoord worden. Strijden blijkt niet meer nodig te zijn.

Deze teamsessie is prima vaker in te zetten met eenzelfde team, waarbij alleen de tussenliggende (samenwerkings)oefeningen en opdrachten dan zullen variëren. In de start en tijdens het afrondende kampvuurgesprek, borduurt het team voort op de ontwikkelingen die zij in een eerdere sessie of gaandeweg in de praktijk hebben doorlopen.

  

Investering: € 1.060,-

exclusief BTW en reiskosten, inclusief locatiekosten tenzij er voor een andere locatie gekozen wordt dan de onderstaande.

Locaties:

regio Venlo - Nijmegen - Helmond:

groepsaccommodatie In ’t Holt te Overloon.

regio Eindhoven - Den Bosch - Tilburg

groepsaccommodatie Tempeliershoeve te Haaren.

© 2018 de Spelende Spiegel

Kvk nummer: 14126041